Британското издание Индипендънт публикува видео, на което се вижда войник в

...
Британското издание Индипендънт публикува видео, на което се вижда войник в
Коментари Харесай

Дрон три пъти се опитва да убие руски войник

Британското издание „ Индипендънт ” публикува видео, на което се вижда боец в съветска военна униформа, върху който украински дрон хвърля три пъти гранати, само че боецът някак съумява да оцелее.

Войникът лежи сгънат в плитък окоп като по всичко наподобява, че е ранен някъде в гърба. В този миг боен дрон пуска върху него граната, която попада сред тялото на военния и стената на окопа. Войникът съумява да я сграбчи и хвърли встрани. По всяка възможност взривното устройство е било с надъхан таймер или пък без експлозив, допускат осведомени.

След това боецът се изправя на крайници и се отдалечава няколко метра в траншеята, където още веднъж ляга. Дронът пуска втора граната, която този път попада непосредствено в ръцете на боеца. Той я изхвърля момент преди детонацията. Мъжът явно остава жив, защото се виждат придвижвания на главата му след детонацията. Дронът пуска трета граната, само че тя пада на метри от задачата, очевидно без да засегне доста мъжа.  

Според изданието dronedj.com украинските военни не са съумели да поразят задачата си, защото евентуално са употребявали дрон не за военни цели. Изглежда, че става въпрос за търговски дрон, модифициран по подобен метод, че да може да носи муниции, само че очевидно направата не е била доста добре направена, считат те.
ТЕМА преди 2 часа 876 преди 6 часа 962 преди 6 часа 963
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР